وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح مرکز خدمات ارتباطی بینالملل شهید فخری زاده، راهاندازی این مرکز را یکی از موارد مورد تأکید مقام معظم رهبری درباره اجزای شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد که امروز به بهرهبرداری رسید.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح مرکز خدمات ارتباطی بینالملل شهید فخری زاده منطقه ویژه اقتصادی پیام، با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری درباره برخی از اجزای شبکه ملی اطلاعات، گفت: یکی از همین اجزای منظور نظر ایشان همین مرکز بود که امروز افتتاح میشود.
وی درباره کارکردهای این مرکز بابیان اینکه بر اساس طراحیهای انجام شده استان البرز و منطقه ویژه اقتصادی پیام میزبان بزرگترین مرکز قطب داده در کشور است، افزود: این منطقه در گذشته برای هاب پستی در نظر گرفته شده بود و امروز با نگاه به عرصه اقتصاد تحول دیجیتال و شبکه ملی اطلاعات بازآفرینی شد و تسهیلات ویژهای را برای شرکتها در این منطقه در نظر گرفتهایم.
وی به ویژگیهای این منطقه برای شرکتهای این حوزه اشاره کرد و افزود: نزدیکی به پایتخت، دسترسی آسان و هاب ارتباطی سراسر کشور و حداقل ۲۴ درصد کاهش هزینههای گمرکی از مزیتهای سرمایهگذاری در این منطقه است.
آذری جهرمی تصریح کرد: چهار مجموعه ساخت دیتاسنترهای خود را آغاز کردهاند که یک بخش خصوصی، شرکتهای زیرساخت، شاتل و همراه اول هستند.
وزیر ارتباطات با اشاره به تحولی که در منطقه ویژه اقتصادی ایجاد میشود، گفت: با ایجاد زیرساختهای شبکهای و دادهای این منطقه قطب ICT کشور میشود که بر اساس سیاستگذاریهای شورای عالی فضای مجازی و پیگیریهای وزارت ارتباطات انجام شده است.
وی بهضرورت حضور شرکت زیرساخت برای فراهم کردن زیرساختهای ارتباطی این منطقه اشاره کرد و افزود: ضرورت دوم نیز «هاست» شدن مطالب بینالمللی و داخلی ایران به کشورهای منطقه بهصورت مستقیم است و طبیعی است که در عصر فناوری اطلاعات ما به دنبال گرفتن سهم بازار در منطقه هستیم.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: اگر بتوانیم بستههای خود را بهصورت مستقیم با همسایگان مبادله کنیم همسایه سایبری بهحساب میآییم که در این سالها با بسیاری از کشورها مانند ترکیه، قطر، افغانستان، عراق، ارمنستان و آذربایجان بهصورت مستقیم ارتباط داریم که باعث رشد کیفیت سرویسهای ایرانی و بالعکس میشود.
وی افزود: این حرکت یک گام به جلو برای به دست آوردن بازارهای منطقهای است.
وزیر ارتباطات به برنامه رفع انحصار در شرکت ارتباطات زیرساخت اشاره کرد و تأکید کرد: حوزه رومینگ،MPLS و VPLS و ویس بینالملل که با نقشه راه و مقرراتی توسط کمیسیون تنظیم مقررات آزادسازی شد و در اختیار اپراتورها قرار گرفت. خریدوفروش اینترنت هنوز در انحصار شرکت زیرساخت است که همین مرکز شهید فخری زاده زیرساخت آزادسازی خریدوفروش اینترنت را فراهم میکند.
وی وظیفه اصلی زیرساخت را ایجاد بستر ارتباطات گسترده اشتراکی عنوان کرد که برای بخش خصوصی امکان سرمایهگذاری در آن وجود ندارد و در ادامه افزود: به این صورت نقش زیرساخت در شبکه از بار به یار شرکتهای بخش خصوصی تغییر مییابد.
وزیر ارتباطات به وضعیت نامناسب ارائه خدمت در سال ۹۴ به شرکتها توسط شرکت زیرساخت اشاره کرد و گفت: اما هماکنون شرکتها، زیرساخت را یار خود میدانند و این استراتژی درستی بود که در شرکت زیرساخت و وزارت ارتباطات پیگیری شد.
وی افزود: به پشتوانه حضور دولت در این منطقه شرکتهای داخلی و خارجی تمایل بیشتری برای حضور دارند و این گام بزرگ در استان البرز برداشته شده است.
آذری جهرمی در بخش دیگری از سخنان خود از راهاندازی مرکز امنیت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات در آینده نزدیک خبر داد و گفت: برای این مرکز ۳ سال تلاش شده است و ما امیدواریم تا پایان این دولت اجزای شبکه ملی اطلاعات که مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده را به بهرهبرداری برسانیم.
وزیر ارتباطات همچنین خبر داد امروز آخرین روستای بالای بیست خانوار استان البرز هم به اینترنت پرسرعت متصل شد و استان البرز سومین استان پوشش صددرصدی اینترنت است و این یادگاری این دولت برای مردم این استان بماند.
وی افزود: زیرساختهای تمام شعبههای انتخاباتی این استان برای انتخابات پیش رو متصل است.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: امیدوارم ثمرات این توسعهها در عصر فناوری اطلاعات برای مردم که نیازهای بسیاری در این بستر دارند موجب ارائه خدمات بهتر و کیفیت مناسب و رفاه بیشتر باشد.
منبع :مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات