صفحه اصلیجزییات خبر

آذری جهرمی در مراسم افتتاح مرکز داده مادر:شبکه ملی اطلاعات ضامن رشد اقتصاد دیجیتال در کشور است

آذری جهرمی در مراسم افتتاح مرکز داده مادر:شبکه ملی اطلاعات ضامن رشد اقتصاد دیجیتال در کشور است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات، این شبکه را ضامن رشد اقتصاد دیجیتال کشور عنوان کرد.

محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات با اشاره به هزینه ۴۰۰ میلیارد تومانی این مرکز داده، گفت: ۲۰ هزار میلیارد تومان برای هسته شبکه ملی اطلاعات هزینه شده که ظرفیت این شبکه به ۲۰ هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده و ۴ مرکز IXP راه اندازی شده و هزار میلیارد تومان نیز برای امنیت گذرگاه های بین المللی و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هم توسط بخش خصوصی برای ایجاد شبکه های دسترسی هزینه شده است.

وی افزود: با تمام این هزینه ها، اگر روزی شرکت هایی به ما خدمات ندادند مانند حال حاضر که به دلیل تحریم ها به شرکت های ایرانی خدمات ارائه نمی شود، مردم از ما سوال نمی کنند که زندگی ما چه می شود؟

آذری جهرمی با اشاره به حذف اپلیکیشن های ایرانی و تحریم شرکت های داخلی، گفت: قطعا از کشوری که در ۳ سال گذشته حجم اقتصاد دیجیتال آن از دو و نیم به ۶ درصد افزایش یافته، نمی گذرند و حتما تحریم های بیشتری در این حوزه وضع می کنند.

وی با بیان اینکه در ۲ سال گذشته مشکلات بسیاری در این حوزه داشتیم، افزود: ۴۰۰ میلیارد تومان برای پایداری و استقلال شبکه در برابر حجم سرمایه گذاری انجام شده عددی نیست.

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه برای همین ۴۰۰ میلیارد بیش از ۲۰ بار پله های سازمان مدیریت را طی کرده است، تصریح کرد: با این حال این مرکز ضامن رشد اقتصادی جوانان ما است.

وی افزود: کسانی که می گویند با شبکه ملی اطلاعات قرار است اینترنت ملی شود به نظر من خائن هستند و از لفظ مجعول اینترنت ملی استفاده می کنند.

آذری جهرمی تاکید کرد: شبکه ملی اطلاعات مادر همه شبکه هاست و اینترنت هم یکی از سرویس های آن است.

4583

وی با اشاره به حمله سایبری که در سال ۹۶ به شبکه در اصفهان انجام شد، افزود: از زمانی که شبکه ملی اطلاعات پیاده شده است سهمگین ترین حملات بر بستر اینترنت وارد می شود اما شبکه سالم کار می کند.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات ضامن رشد اقتصاد دیجیتال در کشور است، گفت: خدمات پایه ای برای این شبکه تعریف شده که بازدارندگی ما در مقابل دشمن است و در مواقع لازم نیاز حداقلی در کشور را تامین می کند.

وی افزود: این مرکز برای حمایت از خدمات پایه راه اندازی شده و تاکنون نیز ۳ ایمیل بومی و ۳ پیام رسان ایرانی در این مرکز مستقر شده اند.

آذری جهرمی با اشاره به ۲۳ جز زیرساختی که وظایف آن برعهده وزارت ارتباطات بوده، تصریح کرد: ۲۰ جز زیرساختی استقرار دارد و پیگیر اجرای ۳ جزیی که برخی از آنان در سند اخیر آمده است، هستیم.

وی با اشاره به اینکه پیام رسان ها برای رشد نیاز به خدمات دارند، افزود: من از تمام دستگاه هایی که بر اساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی وظیفه حمایت از پیام رسان ها را دارند درخواست می کنم به وظایف خود عمل کنند.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: پیام رسان ها باید امکان پرداخت و ارائه سرویس های دولت الکترونیک را داشته باشند و بخشی از فعالیت های رسانه ای نیز باید در این پیام رسان ها انجام شود و از حمایت های حقوقی و قضایی نیز برخوردار باشند.

وی با بیان اینکه ما از تمام ظرفیت های کشور برای توسعه در این حوزه استفاده می کنیم به پیشنهاد ستاد کل نیروهای مسلح در حوزه موتورهای جستجو اشاره کرد و افزود: در توسعه برخی از زیرساخت های موتور جستجو از کمک این ستاد استفاده می کنیم البته در حوزه پیام رسان نیز این ستاد اعلام آمادگی کرده است.

آذری جهرمی تصریح کرد: در 7 سال گذشته اقدامات بسیاری در این حوزه انجام شده و در تلاش هستیم بخش های باقیمانده برای ارائه خدمات حیاتی را تا پایان این دولت به سرانجام برسانیم.

 

وزیر

بر اساس این گزارش، مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات ظهر امروز با حضور وزیر ارتباطات، دبیر شورای عالی فضای مجازی و جمعی از نمایندگان مجلس در بومهن افتتاح شد.

این مرکز داده برای حمایت از خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات با اعتباری بالغ بر 400 میلیارد تومان توسط شرکت ارتباطات زیرساخت به بهره برداری رسید.

۱۶ شهریور ۱۳۹۹
پایان خبر/
لوگو سایت
  • ساختمان مرکزی تهران، خیابان شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان، ورودی 17
  • خدمات داخلی service.sales@tic.ir
    خدمات بین‌الملل commercial.contract@tic.ir
    روابط عمومی و امور بین‌الملل news@tic.ir
۲۹ نفر
۶۰,۶۱۲ نفر
۱۴۸ نفر
۵۰۴ نفر
۳ مهر ۱۴۰۲
۱,۵۹۵ نفر
18.205.26.39
Other
USA
عناوین آبی
عناوین قرمز
افزایش سایز قلم
کاهش سایز قلم
بزرگ نمایی
کوچک نمایی
بازگشت به پیشفرض