دومین نشست کارگروه همکاریهای ایران و روسیه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دوازدهم شهریور ماه سالجاری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت ارتباطات زیرساخت؛ در این نشست که به دلیل ویروس کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد؛ مهندس فتاحی معاون وزیر ،رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان ریاست هیات ایرانی و ماکسیم پارشین معاون وزیر توسعه دیجیتال ارتباطات و رسانه های جمعی روسیه نیز عهده دار ریاست کارگروه طرف روسی بود.
مهندس فتاحی معاون وزیر ،رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت : ما رسما وارد عصری شده ایم که فناوری اطلاعات به رکن اصلی و جدایی ناپذیر همه ابعاد زندگی بشر تبدیل شده است و زندگی و کار انسانها بدون آن امکان پذیر نیست.
وی افزود: در این شرایط دشوار که جهان با پاندمی ویروس کرونا مواجه شده است، تقویت پیوندها و همکاری میان ملتهای دوست به ویژه در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات بیش از گذشته به یک ضرورت تبدیل شده است. اگر تا پیش از این فناوری ارتباطات در خدمت تسهیل ارتباط میان اجزای مختلف جامعه در سطح شهروندان بود، امروز انجام مراودات اداری و رسمی دولتی و بین المللی نیز بدون استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات امکان پذیر نیست و نمونه آن همین نشست دو جانبه ای است که ما اکنون در حال برگزاری آن هستیم.
وی با اشاره به سابقه روشن و دیرینه روابط میان دو کشور و تاکید بر حجم بالای روابط اقتصادی دو طرف در سال گذشته میلادی ادامه داد: یکی از مصادیق رشد و پیشرفت روابط اقتصادی دوجانبه در حوزه امنیت اطلاعات است که در حال حاضر به مراحل پایانی خود رسیده است.
در ادامه این نشست ، ماکسیم پارشین معاون وزیر توسعه دیجیتال ارتباطات و رسانه های جمعی روسیه نیز در ابتدای سخنان خود به وضعیت فناوری اطلاعات و ارتباطات روسیه در جهان پرداخت و گفت:کسب رتبه 26 در بین 176 کشور جهان در زمینه امنیت ارتباطات و اطلاعات، این کشور را به یکی از نقاط تمرکز امنیت اطلاعات در دنیای امروزی تبدیل کرده است و ما آماده هستیم تا در یک فضای مناسب تجاری و کسب و کار در این زمینه وارد عمل شویم.

وی ضمن تقدیراز برگزاری این نشست ویدئو کنفرانسی ابراز امیدواری کرد، حجم روابط اقتصادی بین دو کشور؛ افزایش وامکان توسعه روابط مخابراتی و ارتباطی را نیز فراهم کرده و منجر به توسعه دیجیتال فیمابین شود.
بر اساس این گزارش ، مهندس بنابی نایب رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت و رئیس توسعه همکاریها در زمینه ارتباطات رادیوئی و مانیتورینگ در این نشست با اعلام آمادگی طرف ایرانی برای توسعه همکاریهای فیمابین، تاکید کرد: شرکت ارتباطات زیرساخت آمادگی استفاده از مسیرهای دریایی به جای مسیرهای زمینی را دارد و به عنوان متولی شبکه فیبر نوری در ایران، پتانسیل خوبی را برای توسعه ظرفیت شبکه انتقال بین الملل در اختیار دارد.
مهندس بنابی توضیح داد: در حال حاضر مشتریان جنوب و غرب ایران، بازار خوبی را در توسعه مخابرات و ارتباطات شکل داده اند که این خود فرصتی برای روسیه است تا از طریق ترانزیت ترافیک مخابراتی از ایران بتواند به این بازار خوب دسترسی پیدا کند.
هم چنین در این نشست علاوه بر نمایندگان سازمانها و شرکتهای تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، نمایندگان بخش خصوصی فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران شامل شرکت های مخابرات ایران، همراه اول، ایرانسل و های وب و از طرف روسی نیز نمایندگان شرکتهای T8 و IRCOS JSC در این نشست حضور داشتند .